Ons verhaal

Start-up

Standing People is een start-up. Gestart in 2017 vanuit een ideologische doelstelling om Nederlandse landbouwgronden te vergroenen en hier een habitat te creëren waar mens en natuur in balans leven. Wij zoeken vervallen middelgrote boerderijen of braakliggende stukken landbouw/natuurgrond om ons natuur-ontwikkelplan op toe te kunnen passen. De basis is de grond in de breedste zin van het woord, gezonde grond voor wonen, eten en een verbetering in reductie van C02.
Onze achtergrond ligt in de aannemerij, in procesmanagement en in projectontwikkeling. Vanuit de rol als Projectmanager bij de bouw van het hoogstaand duurzame hoofdkantoor van de Triodos Bank in Driebergen, is bij Govert de Heer de ambitie ontstaan om een nieuwe koers te varen en zich volledig te richten op het vergroenen van de vele inefficiënt gebruikte graslanden die Nederland kent. Deze koerswijziging leidde medio 2017 tot de start van: Standing People!

Businessmodel

Standing People werkt vanuit de visie “brengen en halen”’. Wij brengen bodemherstel, natuur en landschappelijke diversiteit, we halen een nieuwe manier van wonen en leven. Zelfvoorzienend, duurzaam, permacultuur, offgrid, klimaatbestendig, bodemoptimalisatie en innovatie zijn sleutelwoorden voor ons. Uitgangspunt van het model is dat alle deelnemende partijen (inclusief de natuur!) er beter van worden en dus winnen.  Standing People is continu op zoek naar de ultieme combinatie in vergroening en verantwoord & innovatief bouwen. Zo maken wij de aanleg van particuliere natuur financieel haalbaar en slaan wij de brug tussen droom en werkelijkheid. Van visie naar uitvoering dus.

Concept

Het concept: wij bouwen op een kavel van 1 hectare een Landschip. Dit is een door ons ontwikkelde zelfvoorzienende off-grid woning, die onderdeel uitmaakt van het Landschap zonder er afbreuk aan te doen. Op een locatie van 7-15 ha. zien wij ruimte voor 2-4 Landschepen. De overblijvende hectares krijgen een natuurbestemming (met waarde agrarisch), waarvan standaard een flink deel wordt gereserveerd voor het aanleggen van een permacultuur. Wonen en leven in het groen, eten van je eigen land, energie zelf opwekken en bijdragen aan je omgeving. We zien ruimte voor biologisch boeren, voor volkstuinen, voor samenwerking, sociale verbindingen, voedsel verbouwen voor jezelf en anderen, kortom voor heel veel groen!
Wij zien onze manier van natuurontwikkeling als een samenspel tussen permacultuur, landschepen, verpachting aan particulieren en verpachting aan biologische ondernemers. We denken vanuit een community en samenwerking waarbij wordt gehaald en gebracht. We hebben tot doel om voor iedereen, mensen met een grote beurs of een kleine beurs, ondernemers en onderzoekers een levendige groene plek te bieden.